Две предложения за франкофони от България

Bourse-2020-Affiche-Preview-o

Френският институт в България откри кампанията си «Стипендии за Франция» за 2020 година. Тези стипендии се предоставят за нива магистратура (M2), докторантура под двойно научно ръководство, както и за престой на високо научно ниво в рамките на един месец на докторанти, на млади научни работници и на утвърдени преподаватели и изследователи. Повече информация можете да намерите в сайта на Френския институт в България .

Отворен е друг конкурс – за млади българи франкофони на възраст между 20 и 26 години на ПРОГРАМАТА LABCITOYEN. Тазгодишното издание ще бъде фокусирано върху основните права на детето. Кандидатите трябва да изпратят CV и мотивационно писмо на френски език преди 31 януари на nicolas.maubec@institutfrancais.bg.
Лауреатите ще бъдат поканени в Париж от 28 юни до 5 юли 2020, за да се срещнат с други млади хора от целия свят, което ще им даде възможност да споделят своя опит в рамките на конференции, ателиета и др. Всички разходи по престоя на участниците ще бъдат поети от Френското посолство в България и Френския институт в Париж. Повече информация можете да намерите в сайта